m Mijn Omgeving

Ligging Vakantiepark Schouwen

Vakantiepark Schouwen ligt op een van de mooiste plekjes van Schouwen Duiveland. Je kunt te voet naar het Noordzeestrand. Hier kun je heerlijk genieten van de Zeeuwse natuur, in de zon liggen aan zee of lekker eten in een van de gezellige strandpaviljoenen.

Noordzeestrand
Renesse ligt centraal aan de lange strook Noordzeestrand die Schouwen-Duiveland heeft. Onze stranden zijn ideaal om lekker te zonnen of natuurlijk om lekker uit te waaien buiten het zomerseizoen. Bij de drukste overgangen in Renesse is tijdens het seizoen een post van de strandreddingsbrigade in bedrijf. Kortom, onbezorgd genieten aan ons mooie Noordzeestrand.

Renesse
De badplaats Renesse ligt op 500 meter afstand van het vakantiepark. Hier vind je winkeltjes, diverse restaurants, cafés en volop terrassen. Een leuk uitstapje om een ijsje te eten of zelfs om er een dag door te brengen, bijvoorbeeld op de woensdag, wanneer er markt is.

Activiteiten
Onze omgeving is voorzien van wandel- en fietspaden waardoor het voor iedereen mogelijk is om deze gebieden te bereiken. Ook voor de sportieve bezoekers is dit een ideale omgeving om te wielrennen, hardlopen, Nordic walken of paardrijden. De vakantieganger die van watersport houdt, voelt zich ook als een vis in het water in deze omgeving. Zo kun je hier surfen, duiken, zeilen, kiten en meer...

Natuurgebied
In de Westhoek van Schouwen-Duiveland vind je  de breedste stranden van Zeeland - met een lengte van 17 kilometer in totaal. De meeste zonuren van Nederland zijn dan ook in Zeeland! Vlak achter het strand ligt een groot bos- en duingebied van ongeveer 1.100 ha. Dit gebied is voor een groot deel vrij toegankelijk. De velen reeën zijn een populaire bezienswaardigheid in dit gebied.
 
Voor meer informatie over de mooie natuurgebieden kun je ook eens kijken op de site van Staatsbosbeheer of kijk op de excursie kalender van National Park Oosterschelde.

Tips voor leuke activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving:

Evenementen in Renesse